Mesto San Francisco - prvi na svetu s cepilnimi potnimi listi za 5-letnike in obveznim cepljenjem.

Kdaj bo tudi Slovenija uvedla obvezno cepljenje proti covidu za otroke od 5. leta dalje? Bojazen mnogih staršev je vsekakor na mestu. Glede na hitrost s katero Evropa prevzema mnoge ukrepe iz ZDA, smo lahko v Sloveniji na istem, kot v San Franciscu, že kmalu.

 

Predstavnica mesta San Francisco v ZDA, Susan Philip, je v torkovem govoru v mestni hiši povedala, da mesto uvaja obvezno cepljenje za otroke starejše od 5 let, ki bo veljalo kot pogoj za vstop otrok v številne javne prostore in na javne prireditve, kjer doslej vstop necepljenim otrokom mlajšim od 12 let ni bil omejen. Tako necepljenim otrokom starejšim od 5 let po novem ne bo več dovoljen vstop v številne javne prostore, kot so npr. igralnice, športne prireditve, restavracije ipd., razen če bodo cepljeni proti COVID-19 in bodo to lahko dokazali s cepilnim potnim listim. Cepljenje otrok starih od 5 - 11 let bi se naj začelo izvajati v roku nekaj tednov, sedaj ko sta ameriška FDA in CDC odobrila cepivo proti Covidu za otroke od 5. leta dalje. 

Posledično bo mesto San Francisco kmalu začelo izvajati obvezno cepljenje proti covidu tudi za vse učence v osnovnih šolah do 6. razreda. To je namreč v ZDA starostno obdobje v katerem obiskujejo osnovne šole otroci stari do 11 let. Pričelo bi se naj v roku dveh mesecev potem, ko bo na razpolago dovolj cepiva, da bodo imeli možnost cepljenja vsi otroci.Številke uradnega COVID sledilnika v San Franciscu kažejo, da od 664 državljanov, ki so umrli s covidom, nihče ni bil mlajši od 21 let. Še več. Za covidom je v San Franciscu od začetka razhajanja virusa zbolelo samo 1.529 otrok.

 

Socialna omrežja so po objavi novice eksplodirala. Tako je eden od uporabnikov zapisal: "To je najbolj drakonski sistem cepilnih potnih listov kjerkoli v ZDA ali Evropi. Če se ne počutite varno, ko sedite v kavarni, kjer petletnik na drugi strani lokala ni cepljen, raje ostanite doma."

 

 

Čeprav se starši v Sloveniji v tem trenutku še ne rabijo ubadati s to nevarnostjo, je bojazen mnogih staršev na mestu. Glede na hitrost s katero Evropa prevzema mnoge ukrepe iz ZDA, smo lahko v Sloveniji na istem, kot v San Franciscu, zelo kmalu.

 

 

Povzeto po DAILY WIRE.

 

PRIJAVA NA IZREDNA OBVESTILA

Prijavi se na pregled izrednih dogodkov in bodi na tekočem.

*obvezna polja

Za pošiljanje obvestil uporabljamo Mailchimp. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno za namen obveščanja. Odjavite se lahko kadarkoli.Več tukaj.